Ο θρόνος της Καρντίνια – Η εξόριστη πριγκίπισσα

Λάτρεψα απόλυτα την Τάνια! Είναι μία από τις αγαπημένες μου ηρωίδες όλων των εποχών!  –Σ., αναγνώστρια του βιβλίου.

Η Johanna Lindsey στα βιβλία της σειράς ο Θρόνος της Καρντίνια, κάνει τη μεγάλη ανατροπή, καθώς παρουσιάζει ήρωες αρκετά διαφορετικούς από τις υπόλοιπες σειρές της. Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η σειρά αποτελείται από δύο βιβλία, τα οποία διαβάζονται ανεξάρτητα. Το πρώτο, το οποίο ήδη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis, έχει τον τίτλο Η Εξόριστη Πριγκίπισσα και αφορά την ιστορία μιας εξόριστης πριγκίπισσας –τι άλλο;– η οποία είναι αναγκασμένη να εργάζεται και να χορεύει σε ένα σκοτεινό καταγώγιο του Μισισίπι. Ένας ιδιαίτερος όμως και σκληροτράχηλος πρίγκιπας θα φτάσει στις ακτές της Αμερικής, για να διεκδικήσει τη νύφη που του υποσχέθηκαν. Η Τατιάνα ωστόσο είναι μια γυναίκα εριστική, δυναμική, ανυποχώρητη και θα απορρίπτει συνεχώς τα ερωτικά καλέσματα του σκοτεινού πρίγκιπα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να την αποπλανήσει.

Σας συμβουλεύω να μην ξεκινήσετε το βιβλίο βράδυ, γιατί είναι σίγουρο ότι θα ξενυχτήσετε! Οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στην Τάνια και στον Στέφαν είναι αρκετά περιγραφικές, αρκετά αισθησιακές, αρκετά καλές, που… δεν θες να τελειώσουν! Ενώ σε πολλά βιβλία ο άντρας παρουσιάζεται καχύποπτος, απρόσιτος, σκληρός, στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Στέφαν κατά μία έννοια αποκλίνει από το πρότυπο ομορφιάς και παρουσιάζεται ευγενικός, ερωτικός, υπερπροστατευτικός, αφοσιωμένος, έντιμος, θαρραλέος και συν τοις άλλοις είναι και βασιλιάς! Από την άλλη η Τάνια έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, δεν έχει γνωρίσει τους γονείς της, έχει κακοποιηθεί σωματικά και έχει συμβιβαστεί με μια φτωχή ζωή, όλο μόχθους, χωρίς όμως να παραιτείται από τα όνειρά της. Και αυτή είναι και η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης ηρωίδας, ότι αποκλίνει από τη συμπεριφορά των γυναικών της εποχής της: παρότι είναι μια καλλονή, χειρίζεται άπταιστα το μακιγιάζ προκειμένου να μοιάζει ηλικιωμένη και να μην την ενοχλούν οι άντρες, αντέχει τις κακουχίες, είναι σκληρή, είναι πεισματάρα, είναι επίμονη, κρατιέται από τα όνειρά της και αντλεί δύναμη από αυτά. Δεν είναι μία παθητική, μοιρολατρική, γυναικεία φιγούρα, που γίνεται έρμαιο των αντρών και των ηθών της εποχής.

Ανάμεσα στην Τάνια και στον Στέφαν υπάρχουν πολλές σκηνές συνεχών παρεξηγήσεων, συνειδητοποιήσεων για τους εαυτούς τους, πείσμα αλλά και πολύ χιούμορ που θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια! Επίσης ενδιαφέροντες είναι και οι δευτεραγωνιστές.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς λέγεται You belong to Me. Μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα από τις εκδόσεις Elxis, θα σας πω απλά ότι πρόκειται για μια ιστορία αγάπης και μίσους που εκτονώνεται σε μια άνευ προηγουμένου ερωτική ένταση!

Αν ψάχνετε μία σειρά βιβλίων για να ερωτευτείτε, ο Θρόνος της Καρντίνια σας περιμένει!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ: Η εξόριστη πριγκίπισσα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: