Φλογεροί Βίκινγκς – Φωτιά και Πάγος #1

Θα χαρακτήριζα τα βιβλία της Johanna Lindsey ως μικρές ένοχες απολαύσεις. Ο τρόπος γραφής της είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, σε εποχές προ πολλού περασμένες, σε βασίλεια και πολιτισμούς που πια συναντάμε μόνο σε ιστορικές μαρτυρίες. Οι ήρωες της Lindsey είναι αφοπλιστικά γοητευτικοί και όταν είσαι γυναίκα δεν γίνεται να μην ταυτιστείς με τις πολεμοχαρείς, δυνατές και εκρηκτικές της ηρωίδες, σαν αυτές που πρωταγωνιστούν στη σειρά Φλογεροί Βίκινγκς. Η γραφή της Lindsey είναι ρεαλιστική, απλή, διατηρώντας αμείωτη την αγωνία και διεγείροντας στους αναγνώστες αισθήματα αγωνίας, αγάπης και θλίψης. Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες περιγραφές για τα ήθη και έθιμα του πολιτισμού των Βίκινγκς και των εχθρών γειτόνων τους, μεταφέροντας το βάρβαρο, πρωτόγονο κλίμα της εποχής εκείνης στο σήμερα και ξαφνιάζοντάς μας με τους διαφορετικούς κανόνες ηθικής, εντελώς ασυμβίβαστους με τους τωρινούς δικούς μας.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Φωτιά και Πάγος, πρωταγωνίστρια είναι η Μπρένα, ένα ατίθασο αγοροκόριτσο και κόρη λόρδου. Η Μπρένα είναι εκπληκτικά ικανή στις πολεμικές τέχνες και στον χειρισμό των όπλων, αλλά είναι κάπως… οξύθυμη. Μετά από την επίθεση των Βίκινγκς στο χωριό της και την αιχμαλωσία της, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των αγαπημένων της, αλλά τελικά ερωτεύεται τον εχθρό της, τον Γκάρικ. Οι δυο τους προκαλούν συνεχώς ο ένας τον άλλον, καβγαδίζουν ασταμάτητα, όμως η έλξη ανάμεσά τους είναι πολύ δυνατή. Ο Γκάρικ ωστόσο έχει σοβαρό πρόβλημα εμπιστοσύνης, γεγονός που απογοητεύει την Μπρένα και της δημιουργεί τάσεις φυγής. Η περιγραφή της σχέσης τους από τη Lindsey είναι εκπληκτική, δεν θες να τελειώσει καμία ρομαντική σκηνή ανάμεσα στους δύο εραστές.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, για το οποίο δεν θα σας αποκαλύψω σχεδόν τίποτα αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, οι ερωτικές σκηνές αυξάνονται, το ίδιο και οι περιγραφές των βόρειων λαών. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θα λατρέψει κάθε γυναίκα που αγαπά την ανεξαρτησία της και ονειρεύεται μια ιστορία ατελείωτης αγάπης.

Το επίσης εντυπωσιακό και με τα δύο αυτά βιβλία της Lindsey είναι οι κλεφτές ματιές που ρίχνει ο αναγνώστης στη ζωή των Βίκινγκς. Η συγγραφέας ξεφεύγει από το στερεότυπο του ψηλού, μυώδους, αιμοσταγούς άντρα, και παρουσιάζει και μια άλλη πλευρά τους: του εμπόρου, του αγρότη, του φιλότιμου και ευαίσθητου κ.λπ.

Αν λοιπόν αναζητάτε βιβλία βγαλμένα από μια άλλη εποχή που θα σας απορροφήσουν και θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, και μάλιστα να είναι περιπετειώδη και αισθησιακά, σας προτείνω τη σειρά Φλογεροί Βίκινγκς ανεπιφύλακτα!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: